Frozen raw halloncheesecake

Som jag skrivit tidigare försöker min sambo helt att utesluta socker, vilket jag inte helt har kommit in i. Jag försöker hela tiden komma på nya recept som vi båda kan äta av. Jag har en del allergier och kan som oftast inte äta det sambon vill äta. I fredags kom jag på ett otroligt gott recept. Googlade runt lite på raw cheesecake, men alla innehöll ingredienser som inte fungerar för mig. Gjorde om det och kom fram till det här.. 
 
 
 
Ingredienser
 
Botten:
2 dl valnötter
ca 12 st dadlar
1 krm salt
1/2 tsk mald kardemumma
1/2 tsk kanel
1 krm mald ingefära
1krm vaniljpulver
 
Fyllning:
3,5 dl jordnötter (osaltade)
95 g kokosolja
1/2 citron, rivet skal och saft
3,5 dl färska eller helt tinade hallon
2 dl färska eller helt tinade jordgubbar
1/2 tsk vaniljpulver
 
Dekoration:
Hallon
 
Gör så här:
1. Täck botten av en mindre springform (ca 18 cm) med bakplåtspapper.
2. Häll i alla ingredienser till botten i en matberedare. Mixa tills nötterna är finfördelade och blandningen börjar klumpa ihop sig.
3. Fördela ut nöt- och dadeldegen och tryck ut jämt på botten av springformen.
4. Värm upp kokosoljan tills den precis börjar smälta.
5. Tillsätt alla ingredienser till fyllningen, förutom bären, och mixa i matberedare.
6. Tillsätt nu bären och mixa igen till en slät smet.
7. Häll fyllningen över bottendegen i formen. 
8. Frys i ca 2-3 timmar innan servering. 
9. Vid servering, dekorera med hallon.
 
 
 
 

Glutenfri kladdkaka med marshmallows

Choklad är gott. Marshmallows är gott. Varför inte då göra en blandning av det, tänkte jag. Tanken satte jag till verklighet och slängde ihop en kladdkaka med marshmallows. Marshmallowsen smakar som när man grillat dem över öppen eld - hur gott som helst!!
 
 
 
Ingredienser:
175 g laktosfritt smör
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl gluten- och laktosfri mjölmix
1,5 dl mini-marshmallows
 
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna.
Smörj och bröa en en rund springform.
Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjölet i smeten.
Blanda sist ner det smälta smöret.
Häll upp smeten i formen och grädda din kladdkaka i mitten av ugnen i 175°, ca 17 minuter. 
Häll över marshmallowsen, tryck gärna ned dem lite. Grädda i ca 4 min till.
 
 
 

Kladdkaka i micro

Ni vet när man blir så där sugen på något, man har inget hemma och orkar inte direkt göra i ordning något? Då har jag ett kanontips - kladdkaka i micron! Tar inte alls många minuter och blir hur god som helst. 

Ingredienser: 
100 gram laktosfritt smör
2 ägg
2,5 dl socker 
1,5 dl gluten- och laktosfri mjölmix
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 dl vatten

Gör så här:
Smält smöret. Blanda ihop alla andra ingredienser. Höll i smöret. Vispa till en jämn smet. Häll i smeten i t.ex en pajform (ca 25 cm). Grädda i micron, 800W, i 4-5 minuter. Beror på hur kladdig kaka man vill ha.