Mini-morotscupcakes

Som ni troligtvis förstått är cupcakes det jag tycker bäst om att göra. Man kan ju göra det i såå många olika smaker. Nu har jag provat på mini-morotscupcakes. Mums!
 
 
 
Ca 24 st minicupcakes.
 
Ingredienser
 
Morotsmuffins:
2 ägg
1,5 dl socker
3 dl gluten och laktosfri mjölmix (jag använde Sempers Lågproteinmix) 
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
ca 125 gram (1 dl) laktosfritt smält smör
3 dl grovt rivna morötter
 
Frosting:
100 gram laktosfri Philadelphiaost
60 gram laktosfritt smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
0,5 - 1 msk vaniljsocker
 
Gör så här
 
Morotsmuffins:
1. Sätt ugnen på 175ºC.
2. Vispa ägg och socker poröst. 
3. Blanda i mjöl, bakpulver och kanel. Tillsätt det smälta smöret och de rivna morötterna. Rör samman ingredienserna till en jämn smet.
4. Fördela smeten i minimuffinsformar till hälften ungefär.
5. Grädda dem i mitten av ugnen, i ca 10-15 minuter.
6. Börja med frostingen under tiden muffinsen svalanar. Spritsa sedan ut frostingen på muffinsen.
 
Frosting:
1. Vispa ihop smör och Philadelpiaost.
2. Tillsätt florslker och vaniljsocker. Vispa ihop till en jämn och fin frosting.
 
 
TIPS! Ska du frakta minicupcakes kan du använda en äggkartong. Fungerar utmärkt!
 

Chokladcupcakes med vaniljfrosting - inuti och ovanpå

Som jag skrev i inlägget innan fick jag frågan om att baka till sambons sommarfest (till de som är allergiska mot gluten och laktos). Det blev då chokladcupcakes med vaniljfrosting både inuti och ovanpå. Det kan aldrig blir för mycket av det goda!
 
 
Ca 12 st cupcakes
 
Ingredienser
 
Muffins:
2 ägg
2 dl socker
4 dl gluten- och laktosfri mjölmix (jag använde Sempers Lågproteinmix)
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
125 gram laktosfritt smör
1,5 dl laktosfri mjölk
 
Frosting:
100 gram laktosfri Philadelphiaost
60 gram laktosfritt smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
0,5 - 1 msk vaniljsocker
 
Gör så här
 
Muffins:
1. Vispa socker och ägg poröst. Smält smöret och låt de svalna något.
2. Tillsätt de torra ingredienserna, de smält smöret och mjölken.
3. Vispa till en jämn och fin smet.
4. Sätt ugen på 175 grader.
5. Fördela smeten i muffinsformar, ca 2/3 i varje.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter.
7. När dem svalnat använder du en äppelurkärnare för att göra ett hål i mitten på varje muffins. Tryck den inte enda ner i botten. De som du får med dig upp ur hålet kan du äta upp eller slänga.
8. Fyll hålet i varje muffins med frosting med hjälp av en sprits. Fortsätt sedan att spritsa ovanpå muffinsen.
 
Frosting:
1. Vispa ihop smör och Philadelpiaost.
2. Tillsätt florslker och vaniljsocker. Vispa ihop till en jämn och fin frosting.
 
 
 
 
 

Beställningar

Imorgon ska sambons jobb har sommarfika och jag fick frågan att baka lite til de som är allergiska mot gluten och laktos. Självklart gör jag det! Receptet kommer i nästa inlägg. Jätteroligt att få frågan istället för att tvinga på folk att äta det jag bakar haha.. 
 
Har tänkt att börja ta lite småbeställningar på t.ex cupcakes i olika smaker (då det är det jag tycker bäst om att göra) om intresset finns. Om någon som läser är intresserad av en mindre beställning kan ni kommentera är nedan med er mail så kontaktar jag er!