Morotskakstårta

I fredags firade vi påsk hos min familj. Firade även min bonuspappas födelsedag. Då han inte tycker om gräddtårtor och andra för söta bakverk, gjorde jag en variant på det han tycker om mest i bakväg. Morotskaka. Eftersom det både var påsk och vi firade hans födelsedag ville jag göra en tårta av det. Den verkade bli väldigt uppskattad. 
 
 
Morotskaka
 
Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl socker
3 dl gluten och laktosfri mjölmix (jag använde Sempers Lågproteinmix) 
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
ca 125 gram (1 dl) laktosfritt smält smör
3 dl grovt rivna morötter
Smör till formen
Glutenfritt ströbröd
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en mindre springform (jag använde en som är 18 cm). Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, bakpulver och kanel. Tillsätt det smälta smöret och de rivna morötterna. Rör samman ingredienserna till en jämn smet. Häll smeten i den smorda och bröade formen. Grädda kakan i mitt av ugnen, i ca 30 minuter. Börja med frostingen under tiden kakan svalnar. Dela tårtan i två delar, lägg ett lager frosting på första lagret, och resterande uppepå. Garnera med något som passar till tillfället du göra tårtan till. Nedan ser ni va jag använde.
 
Frosting (OBS! Det blir ganska mycket frosting, men det är bara mumsigt:)
 
Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
6 dl florsocker
400 g Philadelphiaost
 
Gör så här:
Vispa ihop smör och philadelphiaost. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en jämn frosting.
 
 
Bortse från det misslyckade "grattis"et..
 
 

Påskiga mintkyssar

Oj, vad tiden går fort! Känns som det var jul för någon vecka sedan, och nu är det helt plötsligt påsk. Vad passar då inte bättre än lite påskgodis. Mintkyssar som är så otroligt gott, varför inte göra så att de ser ut som stekta ägg? Enkelt, gott och helt klart påskigt!
 
Räcker till ca 40 st mintkyssar.
 
Ingredienser:
1 äggvita
1/2 tsk pepparmintsarom
3,5 dl florsocker
 
Dekoration:
Gula Skittles eller Non Stop (jag använde Non Stop)
 
Gör så här:
Vispa äggvitan med elvisp i en bunke till ett fast skum.
Blanda ner pepparmintsaromen.
Blanda ner lite i taget av florsockret och fortsätt vispa till en len och smidig massa, smaka av om det behövs lite mer pepparmintsarom.
Lägg ett bakplåtspapper på en bricka eller plåt. Använd en spritspåse och spritsa ut små rundlar i storlek av en enkrona.
Lägg en gul godis i mitten på varje godis.
Låt mintkyssarna torka i rumstemperatur i 24 timmar eller längre.
 
 

Chokladfrosting

Det här med frosting var väldigt roligt - och pilligt. Gjorde därför ett test idag igen. Tänkte först testa utan något bakverk. Men beslutade mig för att göra muffins ändå och prova på dem. Man kan ju äta upp det sen. Använde mig av samma grundrecpt som tidigare. Det hittar ni här. Frostingen blev med chokladsmak denna gång. Så gott!! Vem tackar nej till choklad?
 
Räcker till ca 12 muffins.
 
Ingredienser:
100 gr laktosfri Philadelphiaost
60 gram laktosfritt smör
4 dl florsocker
0,5 dl kakao
 
Gör så här:
Vispa smöret och Philadelphiaosten slätt och luftigt. Sikta i florsocker och kakao och rör frostingen slät.
Spritsa på valfritt sätt när muffinsen är svala.