Mini-vaniljcupcakes med nutellafrosting

Idag är det ingenvanlig dag för det är min födelsedag! Hurrraaaa till mig! Eftersom det är min födelsdag var det min tur att stå för fikat på jobbet. Som ni vet älskar jag att baka, men jag får alltid sån prestationsångest av någon anledning. Konstigt! I vilket fall som helst blev det allergivänliga mini-vaniljcupcakes med nutellafrosting
 
 
Mini-vaniljcupcakes med nutellafrosting, glutenfria.
 
Ca 18 stycken.
 
 
Muffins
50 gram laktosfritt smör
2 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl glutenfri mjölmix (t.ex.Semper Lågproteinmix alternativ 1,5 dl potatismjöl och 1 dl rismjöl)
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker (äkta)
1 dl kokat vatten
Frosting
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao 
2 tsk vaniljsocker
150 g Philadelphiaost, laktosfri
2 msk kallt kaffe
 
175°
 
Muffins
1. Börja med att smälta smöret. Låt det svalna. Börja undertiden vispa ihop ägg och socker poröst.
2. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda i försiktigt. Häll i smöret och vattnet och blanda till en lös smet.
3. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i muffinsformarna, fyll upp ca 2/3.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt sedan svalna
Frosting
5. Rör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och Philadelphiaost krämigt.
6. Tillsätt kaffe och vispa fluffigt. 
7. Spritsa på muffinsarna.
 
 

Sockerfri hallonkladdkaka

Ni vet när man vill baka något gott men ändå känna sig nyttig? Man vill kunna ta hur många bitar som helst och fortfarande känna sig nyttig. Bakar du min sockerfri hallonkladdkaka lovar jag att du kan äta tills du inte får i dig mer, och du har fortfarande inte ätit något onyttigt. Den är dessutom gluten-,laktos- och nötfri.
 
 
Hallonkladdkaka, socker-, gluten-,laktos- och nötfri.
300 g urkänade dadlar
6 ägg
3 dl solrosfrön
4 msk kokosolja (spar lite till formen)
1,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
250 g hallon (gärna frysta som fått tina lite)
2 nypor salt
Topping
3 dl laktosfri vispgrädde
1,5-2 tsk vaniljpulver
 
200°
 
1. Finmixa solrösfröna med stavmixer/matberedare.
2. Mixa dadlarna och äggen med stavmixer/matberedare.
3. Blanda i de mixade solrosfröna och resten av ingredienserna med dadlarna och äggen. Mixa till en fin smet.
4. Smörj en springform med kokosolja och häll över smeten i den.
5. Grädda mitt i ugnen, ca 18 min. De får gärna vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna.
6. Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret och spritsa på kakan.
 
 
 

Favorit i repris

Hur gott är det inte med Kanelbullskladdkaka? Jag vet - obeskrivligt. Går så enkelt och fort att göra och smakar dessutom som kanelbullar. För att toppa det är receptet något är det dessutom gluten-,laktos och nötfritt. Inte illa va? Passa på att göra denna goda kaka till er kommande helgmys. Kommer garanterat gå hem, så länge de du bjuder tycker om kanelbullar.
 
 
 
Kanelbullskladdkaka, gluten- och laktosfri
 
Kladdkaka
3 dl gluten- och laktosfritt mjöl (t.ex. Sempers Lågprotein Mix).
200 g laktosfritt smör
3 ägg
3 3/4 dl socker
1/2 tsk kanel
 
Fyllning:
25 g laktosfritt smör
2 msk kanel
2 msk socker
 
Garnering
Pärlsocker
 
170°
 
1. Smält smöret och låt det svalna något.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
3. Häll smeten i en springform, 28 cm, klädd med bakplåtspapper. 
4. Smält smöret till fyllningen.
5. Blanda till fyllningen av smält smör, socker och kanel
6. Häll fyllningen i en "tornadoform"  över kanelbullekladdkakan så att den ser ut som en jättestor kanelbulle.
7. Strö över pärlsocker
8. Grädda kakan mitt i ugnen 20–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en sticka.
9. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vaniljglass.