Chokladrutor, gluten- och laktosfria

Ni vet när man snöar in sig på något och utan att tänka på det så göra man liknande saker i olika former? Jag har en förmåga att verkligen snöa in mig på saker och ting - som ni säkert märkt. Den här gången är det choklad, eller närmare bestämt, kakao. Får se hur länge det håller i sig den här gången. 
 
Efter chokladbollskladdkakan blev det chokladrutor. För många heter de säkert kärleksmums. Kärt barn har många namn!
 
 
Chokladrutor, gluten- och laktosfria.
 
150 g laktosfritt smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
3 msk kakao
4 1/4 dl gluten- och laktosfri mjölmix (tex Sempers Lågprotein Mix)
1 1/2 dl mjölk
 
Glasyr:
75 g laktosfritt smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2,5 msk kaffe
3 1/2 dl florsocker
Strössel eller kokosflingor till garnering
 
175°
1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och strösocker poröst.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Rör till en jämn smet.
3. Häll smeten i en långpanna (ca 37x26cm) klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
5. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en slät glasyr.
6. Bred glasyren över kakan och strö över strössel eller kokosflingor. Låt stelna och skär i rutor.
 
 

Kommentarer:

1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom:

Så gott

Kommentera här: