Enkel vår/påsktårta med nutellafrosting

Nu är jag tillbaka - igen! Ibland går annat före bakningen och jag tappar lite motivation som jag skrev i tidigare inlägg. Dagarna bara rullar på och vips så har det gått en vecka till. Vart tar tiden vägen? Nu under påsken har jag haft tid till att varva ner och bakat i alla fall 1 gång. Det är verkligen lugnande för mig att baka, men ibland är det otroligt svårt att prioritera det.. 
 
Jag har gjort en enklare varitant av påsk/vårtårta som dessert till påskbordet. Det enkla behöver inte vara tråkigt. Även om det kanske ser tråkigt ut, så är det smakerna som göra det. I princip så är det en botten gjord av sockerkaka och en nutellafrosting. Fågelbot på kakan går självklart att byta ut, för att göra den mindre påskig.
 
 
Enkel vårtårta med nutellafrosting, gluten- och laktosfri
 
Sockerkaka
50 g laktosfritt smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl gluten- och laktosfri mjölmix (t.ex. Sempers Lågprotein mix. Lite extra behövs till formen)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl laktosfri mjölk
Nutellafrosting
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao 
2 tsk vaniljsocker
150 g Philadelphiaost, laktosfri
2 msk kallt kaffe
Fågelbo
100 g mandelmassa
Godisägg
 
175°C.
 
Sockerkaka
1. Smörj en sockerkaksform (ca 28 cm) och ströa med lite mjölmix.
2. Smält smör och låt svalna. 
3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret.
4. Blanda mjöl, vaniljpulver och bakpulver och blanda ner i smeten. Tillsätt mjölken och blanda till en fin smet.
5. Häll över smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen tills kakan har fått fin färg, ca 20 minuter. Prova med sticka. Låt kakan svalna.
Nutellafrosting
6. Rör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och Philadelphiaost krämigt.
7. Tillsätt kaffe och vispa fluffigt. 
8. Bred frostingen över kakan. 
9. Pressa mandelmassa med en vitlökspress.
10. Forma trådarna till ett fågelbo på toppen av frostingen. Lägg ett par godisägg i fågelbot.
 
 
 

Kommentera här: