Favorit i repris

Hur gott är det inte med Kanelbullskladdkaka? Jag vet - obeskrivligt. Går så enkelt och fort att göra och smakar dessutom som kanelbullar. För att toppa det är receptet något är det dessutom gluten-,laktos och nötfritt. Inte illa va? Passa på att göra denna goda kaka till er kommande helgmys. Kommer garanterat gå hem, så länge de du bjuder tycker om kanelbullar.
 
 
 
Kanelbullskladdkaka, gluten- och laktosfri
 
Kladdkaka
3 dl gluten- och laktosfritt mjöl (t.ex. Sempers Lågprotein Mix).
200 g laktosfritt smör
3 ägg
3 3/4 dl socker
1/2 tsk kanel
 
Fyllning:
25 g laktosfritt smör
2 msk kanel
2 msk socker
 
Garnering
Pärlsocker
 
170°
 
1. Smält smöret och låt det svalna något.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
3. Häll smeten i en springform, 28 cm, klädd med bakplåtspapper. 
4. Smält smöret till fyllningen.
5. Blanda till fyllningen av smält smör, socker och kanel
6. Häll fyllningen i en "tornadoform"  över kanelbullekladdkakan så att den ser ut som en jättestor kanelbulle.
7. Strö över pärlsocker
8. Grädda kakan mitt i ugnen 20–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en sticka.
9. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vaniljglass.

Kommentarer:

1 Inga Hedlund:

Fantastiskt god:-)

Kommentera här: