Mini-vaniljcupcakes med nutellafrosting

Idag är det ingenvanlig dag för det är min födelsedag! Hurrraaaa till mig! Eftersom det är min födelsdag var det min tur att stå för fikat på jobbet. Som ni vet älskar jag att baka, men jag får alltid sån prestationsångest av någon anledning. Konstigt! I vilket fall som helst blev det allergivänliga mini-vaniljcupcakes med nutellafrosting
 
 
Mini-vaniljcupcakes med nutellafrosting, glutenfria.
 
Ca 18 stycken.
 
 
Muffins
50 gram laktosfritt smör
2 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl glutenfri mjölmix (t.ex.Semper Lågproteinmix alternativ 1,5 dl potatismjöl och 1 dl rismjöl)
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker (äkta)
1 dl kokat vatten
Frosting
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao 
2 tsk vaniljsocker
150 g Philadelphiaost, laktosfri
2 msk kallt kaffe
 
175°
 
Muffins
1. Börja med att smälta smöret. Låt det svalna. Börja undertiden vispa ihop ägg och socker poröst.
2. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda i försiktigt. Häll i smöret och vattnet och blanda till en lös smet.
3. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i muffinsformarna, fyll upp ca 2/3.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt sedan svalna
Frosting
5. Rör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och Philadelphiaost krämigt.
6. Tillsätt kaffe och vispa fluffigt. 
7. Spritsa på muffinsarna.
 
 

Kommentarer:

1 Anita:

Men gott :D

Kommentera här: