Sockerfri hallonkladdkaka

Ni vet när man vill baka något gott men ändå känna sig nyttig? Man vill kunna ta hur många bitar som helst och fortfarande känna sig nyttig. Bakar du min sockerfri hallonkladdkaka lovar jag att du kan äta tills du inte får i dig mer, och du har fortfarande inte ätit något onyttigt. Den är dessutom gluten-,laktos- och nötfri.
 
 
Hallonkladdkaka, socker-, gluten-,laktos- och nötfri.
300 g urkänade dadlar
6 ägg
3 dl solrosfrön
4 msk kokosolja (spar lite till formen)
1,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
250 g hallon (gärna frysta som fått tina lite)
2 nypor salt
Topping
3 dl laktosfri vispgrädde
1,5-2 tsk vaniljpulver
 
200°
 
1. Finmixa solrösfröna med stavmixer/matberedare.
2. Mixa dadlarna och äggen med stavmixer/matberedare.
3. Blanda i de mixade solrosfröna och resten av ingredienserna med dadlarna och äggen. Mixa till en fin smet.
4. Smörj en springform med kokosolja och häll över smeten i den.
5. Grädda mitt i ugnen, ca 18 min. De får gärna vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna.
6. Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret och spritsa på kakan.
 
 
 

Kommentera här: