Spritsteknik - Cupcakes

Idag gjorde jag en liten tyll-inventering här hemma. Ställer man upp dem ser det ut att vara många, men när man väl ska spritsa något tycker jag alltid det är någon till jag saknar. Råkade därför klicka hem lite fler under min inventering. 
 
 
Spritsa t.ex. cupcakes är något som är väldigt roligt, men kan också vara svårt att få det precis som man vill. Jag gör ofta samma sak när jag spritsar, dels för att jag är bekväm och men även för att jag inte känner mig helt säker på allt. I längden blir det inte så roligt. Här nedan har jag därför lagt ut några klipp där en superduktig tjej ger enkla och bra tips.
 
Ta er tiden att titta. Klippen är bara på några minuter och otroligt givande!
 
 
 

Glutenfria vaniljkakor med smörkräm

Nu var det ett tag sedan jag skrev något inlägg här på bloggen. Har varit sjuk i över en vecka och har då inte haft någon någon ork till att baka. Börjar dock få abstinens nu. Känns som att det var jättelänge sedan jag bakade något. Men jag bjuder er ändå på ett mumsigt och enkelt recept!
 
 
Ca 15 stycken.
 
Ingredienser: 
 
Vaniljkakor
5 dl mjöl (t.ex.Sempers Lågprotein Mix)
175 g laktosfritt smör, rumsvarmt
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
 
Smörkräm
200 g laktosfritt smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
3 msk vaniljsocker
2 äggula
 
Gör så här:
 
Syltkakor
1. Arbeta ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker till en smulig massa.
2. Vispa upp ägget och häll ned det i den smuliga massan. Arbeta ihop till en fin deg.
3. Sätt ugnen på 160 grader (OBS! Graderna mellan olika ugnar kan skilja sig. Jag har varmluftsugn).
4. Gör små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
6. Låt kakorna svalna.
Smörkräm
7. Blanda samman alla ingredienser till smörkrämen.
8. Bred på smörkrämen på hälften av kakorna och lägg sedan på en kaka utan smörkräm. Förvara dem gärna i frysen.
 
 

Grundrecept glutenfria semmelbullar

Ikväll tänkte jag bjuda er på ett grundrecept på gluten- och laktosfria semmelbullar som jag gjorde förra året. Har inte lagt upp det på bloggen tidigare, så tänkte att det passar nu när Fettisdagen börjar nära sig. Är några veckor kvar, men enligt mig är det faktiskt OK att börja redan nu!
 
 
Grundrecept glutenfria semmelbullar
 
Ger ca 10-14 bullar
 
Ingredienser:
75 g laktosfritt smör
2 1/2 dl laktosfri mjölk
25 g jäst
1 tsk fiberhusk
1/2 dl strösocker
1 tsk kardemumma, malen
1 ägg
7 dl gluten- och laktosfri mjölmix (t.ex.Sempers Lågprotein Mix)
2 tsk bakpulver
 
Gör så här:
1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
2. Smula jästen i en degbunke, tillsätt degvätskan och rör ut jästen. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter.
3.Tillsätt övriga ingredienser, arbeta degen smidigt, låt jäsa 45 minuter under bakduk.
4. Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspappaer. Låt jäsa ytterliggare 20 minuter under bakduk.
5. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna.