Nutellapizza, glutenfri

Igår gjorde jag världens enklaste och kanske godaste efterrätt. Det blev NUTELLAPIZZA. Pizzan innehåller endast 3 ingredienser och är busenkel att göra. Jag brukar vilja göra det mesta från grunden, men ibland räcker inte tiden till. Jag har därför använt mig av färdig smördeg. 
 
I det här receptet har jag inte angivit någon mängd förutom smördegen. Det enda som stoppar er är er egen smak. Jag hade på en HEL burk nutella (den minsta storleken).
 
TILL DIG SOM ÄTER ENLIGT FODMAP! - Var försiktig med Nutellan om du inte är säker på att magen klarar av det.
 
 
Nutellapizza, glutenfri.
1 pizza
 
Glutenfri smördeg (t.ex. fryst smördeg från märket Schär, 250 gram)
Nutella 
Jordgubbar
 
1. Använder du en fryst smördeg, låt den tina. Kavla ut smördegen lite lätt på ett bakplåtspapper. Lägg på en tallrik och skär runt för att få pizzan rund.
2. Grädda i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
3. Bred på rikligt med nutella. Skiva jordgubbar och lägg ut ovanpå nutellan.
4. Servera och NJUT!
 
 
 

Kommentera här: