Sega chokladkakor

Ni vet sånna där stora, sega och underbart god chokladkakor? Börjar det vattnas i munnen? (Det gör det på mig nu när jag skriver). Jag har ett busenkelt recept på dessa kakor. De känns även så lyxiga på något vis, fast dem är så enkla att göra. Det blir inte så många, men de blir stora och goda!
 
 
Sega chokladkakor, gluten- och laktosfria
6-7 stycken stora kakor.
 
75 gram laktosfritt smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
1 dl socker
1 ägg
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl gluten- och laktosfri mjölmix (t.ex. Sempers Lågprotein Mix)
75 g Mörka Chokladknappar
 
Ugn 175°
 
1. Vispa ihop smör, farinsocker och socker fluffigt i en bunke. Tillsätt ägget och vispa till en smet.
2. Sikta ner de torra ingredienserna och häll ner chokladknapparna. Arbeta ihop till en deg. Ställ degen i kylen i ca 20 minuter.
3. Dela degen i 6-7 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att ha mellanrum mellan bollarna så de inte flyter ihop.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
 
 

Kommentarer:

1 Caroline:

Kakorna ser verkligen jättegoda ut. :)

2 Carina:

Hej! Tror du att det går bra med vanlig mörk choklad isf choklad knappar?

Svar: Hej! Absolut, tror inte det är några konstigheter alls. Blir säkert jättebra om du grovhackar chokladen. Lycka till! :)
IdasBakning

3 Felicia:

mums

4 emizas.blogg.se:

Ser goda ut

5 Anna:

Finns ju inget bättre än sega kakor! Tack för receptet! :)

6 Guccimamma:

Riktigt smarriga kakor!

/Kram

7 Stina:

Gud så gott! Jag måste testa kakorna. Min IBSmage drog hit mig när jag såg att de var gluten och laktosfria.<3

8 Marie Bergman:

Mums vad gott :)

9 Anonym:

Bakade dessa kakor för ett tag sen och har sedan dess letat som en GALNING efter det här receptet igen! Har varit så ledsen för att jag inte sparade det! Men ikväll har jag nu suttit i två timmar (!!) och har äntligen hittat det! Haha! Bästa chokladkakorna jag någonsin ätit!

Kommentera här: