Glutenfria våfflor

Inlägg i samarbete Bagaren och Kocken.
 
Den 25 mars är det våffeldagen och för mig, ett måste med våfflor. För mig handlar inte våfflor enbart om receptet utan även om järnet du använder. Har du ett bra recept och ett bra våffeljärn kan det inte bli annat än succé. 
 
 
Jag har ett våffeljärn av märket Wilfa. Ett väldigt praktiskt järn då du kan göra 2 våfflor samtidigt, snyggt och ger våfflorna en bra frasig yta. Vill ni också ha ett sånt våffeljärn? Klicka då på länkarna nedan.
 
Våffeljärnet: https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vaffeljarn/wilfa-dubbelt-vaffeljarn-vit/
Andra våffeljärn: https://bagarenochkocken.se/vaffeljarn
Wilfas andra produkter: https://bagarenochkocken.se/wilfa/
 
Beställ idag så har du ditt våffeljärn innan våffeldagen!
 
 
För att kunna använda våffeljärnet behöves ett recept.
 
Våfflor, gluten- och laktosfria.
6-7 stycken.
 
80 gram laktosfritt smör
1,5 dl (105g) potatismjöl
1,5 dl (80g) rismjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk strösocker
1 ägg
2 dl laktosfri mjölk
 
Smält smör till våffeljärnet
 
1. Sätt igång våffeljärnet.
2. Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en lite tjockare smet. 
3. Tillsätt ägg och häll i det smälta smöret.
4. Pensla våffeljärnet med smält smör mellan varje våffla du gräddar. Häll i smeten och fäll ner locket.
5. Grädda till önskad färg. 
6. Våfflorna bör gärna ätas varma med grädde/glass och sylt.
 
 
 

Kommentarer:

1 Caroline:

Så gott. :)

Kommentera här: