Laktosfri vit chokladmousse

Är du som jag och gillar det enkla men ändå den där lyxiga känslan? Då är den här desserten något för dig. Den går fort att göra, tillbehören och upplägget gör att du kan få till den där lyxiga känslan och självklart helt fantastiskt god. Du kan dessutom (med fördel) göra den dagen innan du ska servera. Personligen tycker jag den blev godare dagen efter. Smakerna blev liksom tydligre. Det jag pratar om är vit chokladmousse, såklart laktosfri. 
 
 
Vit chokladmousse, laktosfri.
4-6 portioner
 
200 g laktosfri vit choklad
1 st ägg
3,5 dl laktosfri vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
 
Till servering
Hjortronsylt
 
1. Smält chokladen i mikron alternativt i vattenbad. Chokladen ska precis smälta. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
2. Knäck ägget i en bunke och häll i grädden i en annan.
3. Vispa upp ägget väl.
4. Vispa grädden med vaniljsockret. Grädden ska vara fluffig med ganska lös.
5. Tillsätt den smälta chokladen i det uppvispade ägget under omrörning.
6. Rör ner lite i taget av vispgrädden till en jämn och fin mousse.
7. Häll upp moussen i glas eller burkar och ställ i kylen minst en timme.
8. Servera gärna med hjortronsylt.
 
 

Kommentera här: